Istoric

Grădinița nr.50 este o unitate de învățământ  cu tradiție,funcționând de peste 50 ani în domeniu educației preșcolare.

Activitatea didactică  se desfasoara intr-un mediu modern și sigur, în care copilul este inconjurat de caldura, intelegere, rabdare si dedicatie din partea cadrelor didactice.  Cadrele didactice desfasoara activitati de performanta care vizează dezvoltarea individuală a copiilor pe toate planurile, încurajând iniţiativa acestora și luarea deciziilor. Copiii jucându-se, învaţă să cunoască lumea, să se poarte, să se descurce singuri, să se descopere pe ei şi pe cei din jur.

Procesul instructiv educativ oferit în Grădiniţa nr. 50 îmbogăţeşte şi respectă sistemul educaţional curent. Prin curricula, programele, metodele moderne de predare şi de învăţare, prin practicile sale specifice, grădiniţa  se identifică printr-o ofertă educaţională specializată şi diferenţiată. Limba de predare  în unitatea noastră este limba română și limba germană. Grădiniţa  susţine nevoile individuale ale preşcolarilor,  dezvoltă  copilul luând în considerație  potenţialul lui, şi  creând un mediu armonios pentru dezvoltarea creativităţii şi a încrederii în sine. Activitatile  dicactice se desfasoara in sistem traditional, utilizandu-se Metoda proiectelor, respectand  principiile didacticii moderne.

Unitatea noastra scolara functioneaza cu 10 grupe de prescolari din care 8 cu program prelungit( 4 grupe  în limba română si 4grupe în limba germană matern)  și 2 cu program normal în limba română.

Grădinița dispune de 2 sedii :

  • Sediul din Strada Nicolae Iorga, nr.5- grupele cu program prelungit
  • Sediul din Strada Căderea Bastiliei , nr.13B– grupele cu program normal

Ambele sedii beneficiază de  dotare materială corespunzătoare  desfășurării unui proces instructiv educativ de calitate , salile de grupa sunt dotate cu mobilier ergonomic multifuncțional și  specific vârstei copiilor. In ceea ce priveste dotare cu mijloace moderne toate sălile de grupă sunt dotate cu table interacive și calculatoare  pentru a fi folosite în procesul didactic și sunt conectate la inernet.

Spatiile de joaca în aer liber sunt amenajate cu tartan si utilate cu aparate de joc noi, atractive și specifice varstei prescolare.